گسترش بي بند و باري در پوشش افراد جامعه آنقدر نگران کننده است که بسياري از نهادها و مسئولين نگران از هم گسسته شدن خانواده و رشد مفاسد اخلاقي در جامعه هستند،که خود نيازمند برخورد جدي و بدون اغماض پليس به موضوع بد حجابي در جامعه است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار اجتماعي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ مدتهاست در کشور آن هم جامعه اسلامي اوضاع حجاب، پوشاک ومدلهاي غربي وضد فرهنگي در بازار شهرهاي ايران نابسامان شده است که عليرغم تاکيد مقام معظم رهبري به بحث جلوگيري از اشاعه هنجارهاي غير اخلاقي غرب وعفاف و حجاب، اما همچنان شاهد برخي بي بند و باريها در پوشش و حجاب در سطح جامعه هستيم، به طوري که مي توان گفت در اماکن فروش مثل پاساژها، شاهد افراد با لباسهاي مبتذل، داراي علائم شيطانپرستي و وجود مانکنهاي با لباسهاي نامتعارف در پاساژها و فروشگاهها هستيم.
همچنين شاهد سناريويي جديد با سبکها و مدلهايي هستيم که گويا اين تراژدي هيچگاه پاياني ندارد؛ چرا که برخي واحدهاي صنفي، ضوابط را رعايت نکرده و تخلفاتي را انجام ميدهند به طور مثال واحدهاي صنفي پوشاک به اصطلاح خود لاکچري اقدام به تهيه و عرضه پوشاک غيرقانوني و غير مجاز ميکنند؛ همچون عرضه لباس، مانتوهاي نامتعارف و شلوار زاپ دار، پاره، بدن نما که تخلف محسوب ميشود که با نظارت ضعيف متاسفانه شاهد گسترش کشف حجاب در جامعه اسلامي هستيم.
در واقع طي بررسيهاي انجام شده نيزمشاهده شد که برخي از واحدهاي صنفي فروش پوشاک زنانه و مردانه با سوء استفاده از نبود نظارت و ناديده گرفتن قوانين، ضوابط، مقررات و شئونات اسلامي اقدام به فروش البسه نامتعارف اعم از شلوار نامناسب و لباس مشکيهايي با آرم و علائم شيطان پرستي در سطح شهر در حال فروش است که بايد از توليد و توزيع آن جلوگيري شود.
پاساژها و فروشگاههاي پوشاک از جمله مراکز مد و لباس است. فروشگاهها به روزترين لباسها را به نمايش ميگذارند و البته بايد گفت جاي مناسبي براي وقت گذراني شده که جوانان با عنوان پاساژ گردي به ديدن مانکنهاي متحرک که با دريافت پول مانتوهاي جديد را تنشان ميکنند که با هزارجور آرا ويرا در خيابان و پاساژها رژه ميروند اين موضوع در وهله اول سبب ورود نامحسوس مانتوي مورد نظر به بازار تقاضا ميشود و در مرحله دوم نيز ترويج بي حجابي را به تصوير ميکشد که نياز است با نظارت، اين موضوع هر چه سريعتر جمع شود.
طبق آمار مرکز پژوهشهاي مجلس؛ حضور بالاي 50 درصد بدحجابي در کشور
محمدصالح هاشمي گلپايگاني دبير ستاد امر به معروف و نهي از منکر کشور در گفتوگويي عنوان کرده است طبق آمار مرکز پژوهشهاي مجلس، تعداد بدحجابها به بالاي ۵۰ درصد رسيده است؛ يعني طبق قانون، تعريف فرد باحجاب و بي حجاب را بر اساس ملاک شرعي قرار دادهاند. ملاک شرعي يعني يک تار موي زن هم بيرون باشد مجرم است و بايد دستگير شود. خيليها در پوششهاي محلي خود شايد لباسي دارند که با شاخصهاي حداکثري شرعي تناسب ندارد و حالا همه اين افراد را هم بايد مجرم بدانيم؟!
ضرورت برخورد مستمر فراجا با بدحجابي
گسترش بي بند و باري در پوشش آنقدر نگران کننده شده که بنياد عفاف و حجاب معتقد است سهل انگاري و مسامحه در امر دين و بيتوجهي به فرهنگ عفت و پوسيدگي گسست خانوادهها و رشد مفاسد اخلاقي در جامعه است که مقدمات سقوط و نابودي يک جامعه را فراهم ميکند و از نيروي انتظامي در خواست کرد تا در برخورد با پديده بدحجابي با تقويت فعاليتهاي نامحسوس خود براي پيدا کردن حلقههاي معاند در جريان بدپوشي که با انديشه مجرمانه در توسعه بيعفتي در جامعه سهيماند را بيش از پيش و مستمرانه پيگير باشد.
يکي از مشکلات جدي که در حوزه عفاف و حجاب وجود دارد، سياسي کردن اين موضوع است. متاسفانه امروزه دشمنان با کشف حجاب براي مقابله با نظام و اسلام دست بکار شده اند و بخش زيادي از برنامههاي دشمن پرداختن به حوزه عفاف و حجاب است. در همين راستا طرح و برنامهها برخي ارگانها همچون نيروي انتظامي براي مقابله با بيحجاب بايد کارشناسانه باشد و تنها تهيه، تدوين و اجراي طرح نشان دهنده مهم بودن موضوع نيست بلکه بايد درست و به صورت مداوم اجرا شود نه اينکه به صورت منفعلانه عمل شود. اين امر نه تنها جواب نميدهد بلکه نتيجه عکس دارد چيزي که ما در حال حاضر در جامعه اسلامي شاهد آن هستيم.
تنها راه از بين رفتن بي حجابي که در تعارض با معيارهاي اسلامي و هنجارهاي اخلاقي بوده نظارت مستمر و جدي است نه اينکه اين نظارت تنها به يک بازده زماني يا يک فصل باشد. بي توجهي و سهل انگاري برخي ارگانها همچون پليس نظارت بر اماکن عمومي بر فروشگاهها سبب شده گسترش بي بند و باري در پوشش پيدا کنيم.
با وجود برنامهريزي و اجراي چهار طرح ناظر و برخورد با بيحجابي در خودرو، پاساژها و فروشگاههاي بزرگ و همچنين تفرجگاهها، پياده راهها و فضاي مجازي از سوي نيروي انتظامي همچنان شاهد بي حجابي در سطح جامعه اسلامي هستيم که اين نشان دهنده آن است که فرمانده نيروي انتظامي با توجه به اينکه خود يک فرد انقلابي است اما هنوز نتوانسته در اجراي طرح موفقيتي کسب کند.
در واقع بايد گفت بدحجابي خط قرمز جامعه اسلامي است و واحدهاي صنفي ملزم به رعايت اين موضوع هستند که هم متصديانشان بدحجاب نباشند و هم مشترياني که داخل واحد صنفي ميشوند بدحجاب نبوده و کشف حجاب نکرده باشند، اما نه تنها هيچ کدام از اين نکات رعايت نميشود، بلکه شاهد برخي بي بندو باري ها هستيم. لازم به ذکر است پليس نظارت بر اماکن عمومي در تمام اماکن عمومي که مردم در آن تردد داشته و براي عموم آزاد است ميتواند ورود کرده و نظارت داشته باشد، حال اين سوال مطرح است چرا عملکرد آنها بسيار ناکارآمد و ضعيف است و چه ارگاني و چه کسي مسئول رسيدگي به عملکرد آنهاست؟!
در واقع تمامي اقدامات در زمينه عفاف و حجاب بايد به صورت کامل اجرا شود تا نتيجه درست و قابل قبول حاصل شود. البته منظور اين نيست که اگر تمامي دستگاه ها و نهادها در اين راستا اقدام نکردند و توپ را به زمين ديگري پاسکاري کردند، يک نهاد يا دستگاه همچون نيروي انتظامي که وظيفه قانوني خود را انجام مي دهد هم عقب نشيني يا با عملکرد ضعيف اين موضوع را به چالش بکشد.